درباره گروه آموزشی علوم و مهندسی خاک
خاک یکی از مهم­ترین اجزاء تشکیل دهنده طبیعت و بستری برای رشد گیاهان است که توسط عوامل و فرایندهای مختلف طبیعی در طی زمان­های نسبتاً طولانی تشکیل می­شود. هر خاک دارای ویژگی­های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است که مجموعه این ویژگی­ها به شکوه و اسرار این جهان پنهان می افزاید. چنانکه بسیاری از رازهای آن هنوز ناشناخته مانده و به تعبیر پیتر فارب (1959) "بسیاری از ابهامات زندگی بشر در رابطه با خاک است". آگاهی از این ویژگی­­ها برای بهره­برداری و مدیریت صحیح این منبع خدادادی ضروری است تا راه را بر تخریب خاک و محیط زیست بسته و قدم اساسی و مهمی در حفظ و اصلاح شرایط حاصلخیزی خاک و افزایش میزان عملکرد کشاورزی ضمن توجه به توسعه پایدار برداشته شود. مطالعه ویژگی­های مختلف خاک از مطالعات پایه و بنیادی در بسیاری از علوم از جمله هیدرولوژی، هیدروژئولوژی، اقلیم­شناسی، اکولوژی، استفاده­های مهندسی از خاک، زراعت، باغبانی، محیط­زیست و غیره بوده و از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
گروه مهندسی علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان در مهر ماه  سال 1388 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعالیت آموزشی خودرا آغاز نمود. دانش آموختگان در این مقطع با مفاهیم چهار گانه خاک یعنی پیدایش، رده­بندی و ارزیابی خاکها، فیزیک خاک، شیمی و حاصلخیزی خاک و بیولوژی خاک آشنا و با درک روابط فیمابین این مفاهیم به درک جامع و یکپارچه­ای از مفهوم خاک دست میابند. از سال 1390پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آغاز و در حال حاضر در رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک با گرایش بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک و رشته مدیریت منابع خاک با دو گرایش فیزیک و حفاظت خاک و منابع خاک و ارزیابی اراضی دانشجویان مشغول به تحصیلند.
رشته و گرایش‌های فعال گروه
کارشناسی رشته  علوم و مهندسی خاک
برای تأمین نیروی انسانی متعهد و متخصص در رشته علوم خاک و به منظور نیل به خودکفایی در علوم و فنون مربوط به خاک و اصلاح اراضی و آلودگیهای مربوط به خاک، لازم است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربیات خود در توسعه و رشد اقتصادی کشور از طریق بالا بردن تولیدات کشاورزی دخالت کرده و در برنامه‌ریزی و هدایت در زمینه بهره برداری صحیح از اراضی زراعی و باغی، حفاظت آب و خاک، اصلاح اراضی و محیط زیست فعالیت کنند.
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی علوم خاک همچنین قادرند در زمینه تدریس در دبیرستانهای کشاورزی و اشتغال در مراکز تحقیقات کشاورزی و آب و خاک به عنوان كارشناس تجزيه خاك و آّب، متخصص تغذيه گياهان و توصيه هاي كودي، كارشناس نقشه بردار و ارزياب خاك و زمين، متخصص خاك در امور فضاي سبز و گلخانه ها، شرکت های فنی و مهندسی آب و خاک، شرکت های مهندسی مشاور در زمینه های آب و خاک و آزمایشگاه های خصوصی و نیز در کارهای آزمایشگاهی آموزشکده و دانشکده های کشاورزی فعالیت نمایند. براساس آئین نامه آموزشی دوره کارشناسی مصوب شورای عالی برنامه ریزی طول دوره کارشناسی رشته خاکشناسی چهار سال می باشد که دانشجویان به طور متوسط قادر خواهند بود این دوره را در مدت مذکور بگذرانند. در حال حاضر تعداد دانشجویان کارشناسی 98 نفر میباشد.
کارشناسی ارشد  علوم و مهندسی خاک
  1. مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک با گرایش بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک

2.  مدیریت منابع خاک  با دو گرایش  فیزیک و حفاظت خاک و منابع خاک و ارزیابی اراضی

رشته کارشناسی ارشد خاکشناسی شامل چهار نیم فصل تحصیلی میباشد و گرایشهای مربوط به این دوره شامل گرایش‌های فیزیک و حفاظت خاک، شیمی و حاصلخيزي خاک، بیولوژی و بيوتكنولوژي خاک، و پيدايش و رده بندي خاک می‌باشند. دانشجویان این دوره با فراگیری آموزشهای لازم مربوط به گرایش مربوطه و آشنایی با روش های پژوهش علمی، توانایی­های لازم را برای آموزش، پژوهش و خدمات در زمینه خاک‌شناسی به دانشجویان مقاطع پایینتر و نیز ارائه خدمات مشاوره ای و فنی در حوزه ی کشاورزی و آبخيزداري و امور آلودگي خاك و آب و به عنوان هیئت علمی در مراکز تحقیقاتی خصوصی و دولتی را خواهند داشت.
زمینه‌های تحقیقاتی گروه آموزشی علوم و مهندسی خاک

گروه