معرفی دانشکده کشاورزی

دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان در سال ۱۳۷۰ و با شکل­ گیری دانشگاه کردستان به عنوان یکی از سه دانشکده که الزام تاسیس دانشگاه بود، از همان ابتدا نقش موثر خود را ایفا نمود. دانشکده کشاورزی ابتدا تحت عنوان آموزشکده کشاورزی و با پذیرش دانشجو در رشته های کاردانی فعالیت خود را آغاز و به تدریج با شکل­ گیری گروه‌های آموزشی در سال ۱۳۷۵ به دانشکده ارتقا یافت. با توجه به اینکه از ابتدا در رشته های تحصیلی با گرایش کشاورزی و منابع طبیعی پذیرش دانشجو شده بود، لذا دانشکده با عنوان دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت خود را آغاز نمود. در سال 1386 این دانشکده به دو دانشکده مستقل تفکیک گردید و در حال حاضر دانشکده کشاورزی درقالب ۹ گروه آموزشی همچنان در فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود پیشتاز و در امر آموزش کشاورزی در سطح استانی، ملی و بین­‌المللی ایفای نقش می نماید. حضور بیش از ۷۰ عضو هیات علمی جوان و توانمند به صورت تمام وقت در گروههای آموزشی مختلف، امکانات آزمایشگاهی، مزارع و گلخانه‌های تحقیقاتی طیف گسترده‌ای از فعالیت های آموزشی و پژوهشی را در زمینه های مختلف کشاورزی موجب شده است. از شاخص­های اصلی دانشکده کشاورزی می­توان به استانداردهای بالای آموزشی، تربیت نیروهای متخصص در راستای نیاز سازمان­های تحقیقاتی، آموزشی و اجرایی کشور و تولیدات علمی به روز اشاره کرد. دانشکده کشاورزی با تکیه بر داشته ها و قابلیت‌های خود، توان ایفای نقش در تعریف برنامه های راهبردی را دارد و علاوه بر تلاش در جهت رفع مشکلات کشاورزی استان و کشور، با  ایجاد بستر مناسب و جذب دانشجوی خارجی، خاصه کشورهای منطقه،  نقش آفرینی خود را  در دیپلماسی علمی و بین المللي سازی دانشگاه نشان داده است.
      دانشکده کشاورزی در 9 گروه آموزشی شامل گروه­های علوم دامی، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم باغبانی،  گیاه­پزشکی، علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی خاک، مهندسی بیوسیستم، اقتصاد کشاورزی و علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعال و مبادرت به پذیرش دانشجو می‌نماید.
در سایه تلاش همکاران، بر اساس رتبه بندی جهانی شانگهای در سال 2021، دانشگاه کردستان از نظر علوم کشاورزی رتبه 301 تا 400 و رتبه سوم را در بین دانشگاه های ایران به خود اختصاص داده است.
امید می‌رود با رسالت اجتماعی دانشگاه و در فرایند  ورود آن به دانشگاه‌های نسل سوم دانشکده کشاورزی نقش خود را در توسعه فن‌آوری‌های نوین در بخش کشاورزی در سطح استان و کشور بیش از پیش ایفا نماید.