Fardin Tamjidi
Update: 2025-09-23

Fardin Tamjidi

Faculty of Agriculture / Department of Food Industry

Journal Paper

  1. "Production, characterization and spray-drying encapsulation of date (Phoenix dactylifera L.) seed protein hydrolysates for bread fortification"
    Fardin Tamjidi, Ali Ayaseh, Khashayar Sarabandi, Zahra Akbarbaglu
    Journal of Food Measurement and Characterization, 2024
  2. "Improving the functionality and biological properties of Iranian date palm (Phoenix dactylifera L) seeds protein with different proteases"
    Fardin Tamjidi, Seid Mahdi Jafari, Khashayar Sarabandi, Zahra Akbarbaglu, Pouria Gharehbeglou, Roxana Sarabandi
    Food and Humanity, 2023
  3. "Physicochemical characteristics and antioxidant stability of spray-dried soy peptide fractions"
    Fardin Tamjidi, Ali Ayaseh, Khashayar Sarabandi, Zahra Akbarbaglu
    Food Science & Nutrition, 2023
  4. "Modification of Whey Proteins by Sonication and Hydrolysis for the Emulsification and Spray Drying Encapsulation of Grape Seed Oil"
    Fardin Tamjidi, Seid Mahdi Jafari, Khashayar Sarabandi, Zahra Akbarbaglu, Katarzyna Samborska, Pouria Gharehbeglou, Mohammad Saeed Kharazmi
    Pharmaceutics, 2022
  5. "Complexation and coacervation of whey protein isolate with quince seed mucilage"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl
    JOURNAL OF DISPERSION SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2021
  6. "Optimization of whey protein isolate-quince seed mucilage complex coacervation"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl
    INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, 2019
  7. "Stability of astaxanthin‐loaded nanostructured lipid carriers in beverage systems"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2018
  8. "Preparation of fish oil microcapsules by complex coacervation of gelatin‒gum arabic and their utilization for fortification of pomegranate juice"
    Fardin Tamjidi, Javad Keramat, Mohammad Hojjatoleslamy, َAsieh Habibi
    JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, 2017
  9. "Stability of astaxanthin-loaded nanostructured lipid carriers as affected by pH, ionic strength, heat treatment, simulated gastric juice and freeze-thawing"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2017
  10. "Rheological and physical properties of yogurt enriched with phytosterol during storage"
    Fardin Tamjidi, Zahra Izadi, Ghasem Ali Garousi, Ali Nasirpour
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015
  11. "EDTA and a‐tocopherol improve the chemical stability of astaxanthin loaded into nanostructured lipid carriers"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2014
  12. "Rheological Characteristics of Yogurt Enriched with Microencapsulated Fish Oil"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Ali Nasirpour
    Journal of Agricultural Science and Technology, 2014
  13. "Design and characterization of astaxanthin-loaded nanostructured lipid carriers"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2014
  14. "Mixture Design Approach for Evaluation of Fish Oil Microencapsulation in Gelatin-Acacia Gum Coacervates"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Ali Nasirpour
    International Journal of Polymeric Materials and Polymeric Biomaterials, 2013
  15. "Nanostructured lipid carriers (NLC): A potential delivery system for bioactive food molecules"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2013
  16. "Physicochemical and sensory properties of yogurt enriched with microencapsulated fish oil"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Ali Nasirpour
    FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, 2012
  17. "بررسی تأثیر زمان ماندگاری بر روی ویژگی های رئولوژیکی پنیر پروسس تولیدی از سفیده تخم مرغ، روغن ذرت و پروتئین سویا"
    Fardin Tamjidi, Pari Sohrabi, Moharam Vaziri
    علوم و صنایع غذایی ایران, 2023
  18. "Effect of nano-chitosan and acetic acid on quality characteristics of cold-stored grape cv. Rasheh"
    Nasser Ghaderi, Fardin Tamjidi, Jamal Sohrabi-Nia
    علوم و صنايع غذايي ايران, 2022
  19. "ویژگی های حسی پنیر پروسس غنی شده با اینولین و پودر سفیده تخم مرغ"
    Fardin Tamjidi, Shadi Ostowar, Moharam Vaziri
    علوم و صنايع غذايي ايران, 2022
  20. "تاثیر حمام التراسونیک، نسبت سورفاکتانت به روغن و غلظت موسیلاژ دانه به بر ویژگی های نانوامولسیون خودبخودی"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    فناوري هاي نوين غذايي, 2020
  21. "برهمکنش الکترواستاتیکی موسیلاژ گیاهی با پروتئین آب پنیر"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    علوم و صنايع غذايي ايران, 2020

Conference Paper

  1. "استفاده از امولسیون پیکرینگ در محصولات غذایی"
    Fardin Tamjidi, Mehrpouya Veise
    The 2nd International Congress of Food Technology and Hygiene, 2024
  2. "کاربرد ثعلپ در محصولات لبنی"
    Fardin Tamjidi, Shadi Ostowar
    The 1st International Conference on Medicinal and Ornamental Orchids, 2021
  3. "مانان ها و اهمیت آن ها در ثعلپ"
    Fardin Tamjidi, Pari Sohrabi
    The 1st International Conference on Medicinal and Ornamental Orchids, 2021
  4. "کاربرد ثعلپ در محصولات غذایی"
    Fardin Tamjidi
    The 1st International Conference on Medicinal and Ornamental Orchids, 2021
  5. "Antifungal activity of essential oil of Bene (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) oleoresin against Botrytis strawberry rot"
    Fardin Tamjidi, Golnaz Hesami, Sadra Hesami
    International Conference on Emerging Trends in Engineering, Science & Technology, 2020
  6. "انکپسولاسیون نانوامولسیون بتاکاروتن در ذرات سنتزی حاصل از برهمکنش الکترواستاتیکی بیوپلیمرهای ایزوله پروتئین آب پنیر و موسیلاژ دانه به"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, 2019
  7. "مروری بر هیدروژل ها و کاربردهای آن ها در محصولات غذایی"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, 2019
  8. "مطالعه رفتار فازی مخلوط بیوپلیمرها طی تیتراسیون اسیدی: مروری"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, 2019
  9. "کمپلکس کواسرواسیون پروتئین ها با پلی ساکاریدها روشی برای بازیافت و کاربرد جدید این پلیمرها"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    8th National Symposium on Losses of Agricultural products, 2019
  10. "برهمکنش الکترواستاتیکی موسیلاژ گیاهی با پروتئین آب پنیر"
    Fardin Tamjidi, Reza Ghadermazi, Asghar Khosrowshahi Asl, Mohammad Hossein Azizi
    8th National Symposium on Losses of Agricultural products, 2019
  11. "اثر پوشش کیتوزان و نانوذرات کیتوزان بر ویژگی های کیفی انگور رقم رشه طی نگهداری در سردخانه"
    Nasser Ghaderi, Fardin Tamjidi, Jamal Sohrabi-Nia
    2 nd National Symposium on Small Fruits, 2018
  12. "توسعه سامانه های انتقال نانوساختار برای کاربردهای غذایی"
    Fardin Tamjidi
    The 3rd grand conference of food science and tecnology, 2015
  13. "اثر ماتریکس غذایی بر زیست دستیابی مولکول های زیست فعال"
    Fardin Tamjidi
    The 3rd grand conference of food science and tecnology, 2015
  14. "ریزپوشانی پروبیوتیکها به منظور بهبود بقای آنها در غذا و دستگاه گوارش"
    Fardin Tamjidi, Golnaz Hesami
    The 3rd grand conference of food science and tecnology, 2015
  15. "حامل های لیپیدی نانوساختار: یک سیستم انتقال بالقوه برای کاربردهای غذایی"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    21st National Congress of Food Science and Technology, 2013
  16. "اثر میزان روغن و سورفکتانت بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی آستازانتین"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Jaleh Varshosaz, Ali Nasirpour
    21st National Congress of Food Science and Technology, 2013
  17. "ریزپوشینه دار کردن روغن ماهی با توده های صمغ عربی-ژلاتین"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Ali Nasirpour
    20th National Congress on Food Science and Technology, 2011
  18. "ریزپوشینه دار کردن روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب زنجیره بلند چندغیراشباعی امگا 3 (LCn-3PUFAs) و تولید ماست غنی شده با آن"
    Mohammad Shahedi, Fardin Tamjidi, Ali Nasirpour
    The First Congress on Optimization of Production, Distribution and Consumption in the Food Industry, 2011