درباره گروه آموزشی علوم و مهندسی صنایع غذایی
تاریخچه گروه
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان، به عنوان یکی از مراکز مهم علمی در غرب کشور، در سال 1394 با پذیرش اولین دوره دانشجویان کارشناسی آغاز به کار کرد و در سال 1401 مقطع کارشناسی ارشد را نیز دایر نمود.
این گروه با بهره‌گیری از اساتید مجرب و امکانات آزمایشگاهی پیشرفته و با هدف پاسخگویی به نیازهای رو به رشد صنایع غذایی منطقه و کشور و تربیت متخصصان و پژوهشگران حوزه غذا، فعالیت خود را آغاز نمود و در ادامه با توسعه رشته‌ها و گرایش‌های تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، دامنه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را گسترش خواهد داد.
پیام مدیر گروه
صنعت غذا به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت و امنیت غذایی جامعه و به عنوان حلقه نهایی در زنجیره تامین غذا همواره از اهمیت حیاتی برخوردار است. گروه با درک این مسئولیت خطیر، تلاش می‌کند تا با ارائه آموزش‌های نوین و انجام پژوهش‌های کاربردی، نه تنها به تربیت متخصصان کارآمد برای این صنعت بپردازد، بلکه با تولید دانش و فناوری، در حل چالش‌های موجود و توسعه پایدار زنجیره تأمین غذا مشارکت فعال داشته باشد. از دانشجویان، اساتید و تمامی همکاران دعوت می‌کنم تا در این مسیر پربار، همراه و همگام باشند.
اهداف گروه
1- آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص با دانش نظری، مهارت‌های عملی و خلاقیت مورد نیاز صنایع غذایی
2- انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی با هدف حل مشکلات صنایع، بهبود فرآیندها و تولید محصولات جدید و سالم
3- ارتقای ایمنی و کیفیت محصولات غذایی جامعه
4- ایجاد و تقویت ارتباط مستمر با صنایع غذایی جهت رفع نیازهای متقابل (مانند کاهش ضایعات و افزایش بهره­وری در صنایع، پذیرش دانشجویان کارآموز و بازدید کننده توسط صنایع)
5- گسترش دانش از طریق انتشار یافته‌های علمی و پژوهشی (مقالات، کتب، اختراع و...)
گرایش‌های تخصصی
در حال حاضر در کشور، رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی فاقد گرایش ولی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دارای 4 گرایش تخصصی با عناوین "فناوری مواد غذایی"، "شیمی مواد غذایی"، "زیست­فناوری مواد غذایی" و "صنایع غذایی" است.  دانشگاه کردستان،  علاوه بر مقطع کارشناسی، در مقطع کارشناسی ارشد گرایش‌ " فناوری مواد غذایی" دانشجو می­پذیرد و تلاش می­کند در آینده تمام گرایش­ها را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دایر نماید.
جایگاه گروه در دانشکده
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی به دلیل نقش تکمیل کننده و نهایی در زنجیره تامین غذا و ارتباط مستقیم با یکی از نیازهای اساسی جامعه، جایگاه ویژه‌ای در دانشکده کشاورزی دارد. این گروه به عنوان یکی از گروه‌های فعال و پویای دانشکده، نقش مهمی در جذب دانشجو، انجام فعالیت‌های پژوهشی و ارائه خدمات علمی به جامعه ایفا می‌کند. همکاری نزدیک با سایر گروه‌های دانشکده از جمله مکانیک بیوسیستم، علوم دامی، علوم باغی، علوم زراعی و اقتصاد کشاورزی موجب افزایش هم‌افزایی و ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش شده است.