دانشکده کشاورزی / گروه گیاه پزشکی

1. "Antivirulence effects of cell-free culture supernatant of endophytic bacteria against grapevine crown gall agent, Agrobacterium tumefaciens, and induction of defense responses in plantlets via intact bacterial cells"
    Bahman Bahramnejad, Behrouz Harighi, Ali akbar Mozafari, Faegheh Etmimami
    BMC Plant Biology, 2024
  2. "Volatile compounds produced by endophytic bacteria adversely affect the virulence traits of Ralstonia solanacearum"
    Behrouz Harighi, Abdolbaset Azizi, Maryam Yousefvand
    BIOLOGICAL CONTROL, 2023
  3. "Biosynthesis of silver nanoparticles using Pseudomonas canadensis, and its antivirulence effects against Pseudomonas tolaasii, mushroom brown blotch agent"
    Morahem Ashengroph, Behrouz Harighi, Samira ghasimi
    Scientific Reports, 2023
  4. "Effect of volatile compounds produced by endophytic bacteria on virulence traits of grapevine crown gall pathogen, Agrobacterium tumefaciens"
    Behrouz Harighi, Ali akbar Mozafari, Faegheh Etmimami
    Scientific Reports, 2022
  5. "Antibacterial activity of endophytic bacteria against sugar beet root rot agent by volatile organic compound production and induction of systemic resistance"
    Bahman Bahramnejad, Behrouz Harighi, Salahadin Ahmadi, Somayeh Safara
    Frontiers in Microbiology, 2022
  6. "Screening of endophytic bacteria isolated from Beta vulgaris and Beta maritima plants for suppression of postharvest sugar beet soft rot agent, Enterobacter roggenkampii"
    Jahanshir Amini, Bahman Bahramnejad, Behrouz Harighi, Somayeh Safara
    PHYSIOLOGICAL AND MOLECULAR PLANT PATHOLOGY, 2022
  7. "Response of Pseudomonas tolaasii, the causal agent of mushroom brown blotch disease to the volatile compounds produced by endofungal bacteria"
    Behrouz Harighi, Samira ghasimi, Abdolbaset Azizi, Mahdi Mojarrab
    BIOCONTROL, 2021
  8. "Isolation and identification of endophytic bacteria from potato tissues and their effects as biological control agents against bacterial wilt"
    Behrouz Harighi, Kambiz BAHMANI, Nader Hassanadeh, Alireza Maghrefat
    PHYSIOLOGICAL AND MOLECULAR PLANT PATHOLOGY, 2021
  9. "Characterization of arsenic-resistant endophytic bacteria from alfalfa and chickpea plants"
    Behrouz Harighi, Jalal Rostamzadeh, Abdolbaset Azizi, Hazhir Tashan
    Frontiers in Plant Science, 2021
  10. "Phylogenetic analysis and molecular signatures specific to the Ralstonia solanacearum species complex"
    Behrouz Harighi, Faegheh Etmimami, Maryam Yousefvand
    EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY, 2020
  11. "Reduction of brown blotch disease and tyrosinase activity in Agaricus bisporus infected by Pseudomonas tolaasii upon treatment with endofungal bacteria"
    Behrouz Harighi, Samira ghasimi, Abdolbaset Azizi, Mahdi Mojarrab
    PHYSIOLOGICAL AND MOLECULAR PLANT PATHOLOGY, 2020
  12. "Induction of systemic resistance to Agrobacterium tumefaciens by endophytic bacteria in grapevine"
    Morahem Ashengroph, Behrouz Harighi, Susan Asghari Tazehkand, Essaid Ait Braka, Qassim Esmaeel, Christophe Clement, Aziz Aziz
    PLANT PATHOLOGY, 2020
  13. "Screening of endophytic bacteria isolated from domesticated and wild growing grapevines as potential biological control agents against crown gall disease"
    Behrouz Harighi, Ali akbar Mozafari, Susan Asghari Tazehkand, Essaid Ait Braka, Qassim Esmaeel
    BIOCONTROL, 2019
  14. "Characterization of endophytic bacteria with plant growth promotion and biological control potential, isolated from walnut trees"
    Behrouz Harighi, Saman Ghorbani
    FOREST PATHOLOGY, 2018
  15. "Phylogenetic relationships of fluorescent pseudomonad isolates associated with bacterial canker of stone friut trees in Kurdistan province Iran"
    Behrouz Harighi, Jafar Abdollahzadeh, Sakineh Ahmadi
    EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY, 2018
  16. "Screening of endofungal bacteria isolated from wild growing mushrooms as potential biological control agents against brown blotch and internal stipe necrosis diseases of Agaricus bisporus"
    Behrouz Harighi, Jafar Abdollahzadeh, Mohammad Ali Aslani
    BIOLOGICAL CONTROL, 2018
  17. "Isolation and Identification of Endophytic Bacteria with Plant Growth Promoting Activity and Biocontrol Potential from Wild Pistachio Trees"
    Behrouz Harighi, Faegheh Etmimami
    Plant Pathology Journal, 2018
  18. "Evaluation of biological control of Erwinia amylovora, causal agent of fire blight disease of pear by antagonistic bacteria"
    Behrouz Harighi, Amin Sadeghi, Mohamad Sharifazizi
    BIOLOGICAL CONTROL, 2017
  19. "Isolation and identification of endophytic bacteria with plant growth promoting and biocontrol potential from oak trees"
    Behrouz Harighi, Jafar Abdollahzadeh, Farhad Tashi Oshnoei
    FOREST PATHOLOGY, 2017
  20. "Evaluation of bacterial antagonists of Ralstonia solanacearum, causal agent of bacterial wilt of potato"
    Behrouz Harighi, Zeinab Kheirandish
    BIOLOGICAL CONTROL, 2015
  21. "GENETIC DIVERSITY OF PSEUDOMONAS SYRINGAE pv. SYRINGAE STRAINS, CAUSING BACTERIAL STEM BLIGHT DISEASE OF ALFALFA IN THE KURDISTAN PROVINCE OF IRAN"
    Behrouz Harighi, Elnaz Hamedan
    JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY, 2014
  22. "Bacterial Leaf Blight of Christ,s thorn in Iran: A New Disease Caused by Sphingomonas sp."
    Behrouz Harighi, Kambiz BAHMANI, Monireh Deldowleh
    JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY, 2013
  23. "First Report of Fire Blight on Pear Trees Caused by Erwinia amylovora in Kurdistan Province, Iran"
    Behrouz Harighi, Sayed Nasrohallah mollaei