جواد ناظمی رفیع

جواد ناظمی رفیع

دانشکده کشاورزی / گروه گیاه پزشکی

1. "The relationship study among Apis spp. using mitochondrial markers, Procrustes coordinates and residuals of geometric morphometric method"
    Javad Nazemi rafi', Mohammadreza Rezapanah, Sina Ghonche-Golan
    BIOLOGIA, 2022
  2. "Patterns of genetic variation among host-plant associated populations of the green oak leaf roller moth, Tortrix viridana (Lepidoptera: Tortricidae) in oak forests of northwestern Iran"
    Hedieh Badakhshan, Javad Nazemi rafi', Hamed Ghobari, Heman Salehi, Hojatollah Gholami, Armin Namayandeh
    نامه انجمن حشره شناسي ايران, 2022
  3. "A comparative transcriptome analysis of the head of 1 and 9 days old worker honeybees (Apis mellifera)"
    Javad Nazemi rafi', Shabnam Hasrak, Foad Fatehi
    Bulletin of Entomological Research, 2022
  4. "Evaluation of the efficacy of mitochondrial ATP 6 and 8, Cyt b and 16S rDNA genes for differentiation of Iranian honeybees (Apis mellifera meda) from commercial subspecies of Apis mellifera L. and comparison with geometric morphometric method"
    Javad Nazemi rafi', Hamed Ghobari, Mahin Khoshraftar
    JOURNAL OF ASIA-PACIFIC ENTOMOLOGY, 2021
  5. "Discrimination of Iranian honeybee populations (Apis mellifera meda) from commercial subspecies of Apis mellifera L. using morphometric and genetic methods"
    Javad Nazemi rafi', Shahoo Salehi
    JOURNAL OF ASIA-PACIFIC ENTOMOLOGY, 2020
  6. "Genetic characteristics of the Iranian honey bee, Apis mellifera meda, based on mitochondrial genes of ND4, ND4L and ND6 and their internal transcribed spacers"
    Javad Nazemi rafi', Abdolbaset Azizi, Hamid Vaisi, Hasan Rajabi-Maham
    INSECTES SOCIAUX, 2020
  7. "Management of strawberry anthracnose using plant essential oils as bio-fungicides, and evaluation of their effects on quality of strawberry fruit"
    Jahanshir Amini, Javad Nazemi rafi', hosaini somayeh, Jalal Khorshidi
    Journal of oleo science, 2020
  8. "Inhibitory effect of some plant essential oils against strawberry anthracnose caused by Colletotrichum nymphaeae under in vitro and in vivo conditions"
    Jahanshir Amini, Javad Nazemi rafi', hosaini somayeh, Jalal Khorshidi
    EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY, 2019
  9. "Population genetic structure of native Iranian population of Apis mellifera meda based on intergenic region and COX2 gene of mtDNA"
    Javad Nazemi rafi', Mehdi Modaber, Hasan Rajabi-Maham
    INSECTES SOCIAUX, 2019
  10. "ACUTE CONTACT TOXICITY OF SIX PESTICIDES IN HONEYBEES (APIS MELLIFERA MEDA) in Iran"
    Amin Sadeghi, Javad Nazemi rafi', Farhang Rasouli
    Journal of Apicultural Science, 2017
  11. "Antifungal Effects of Plant Essential Oils on Controlling Phytophthora Species"
    Jahanshir Amini, Taimoor javadi, Javad Nazemi rafi', Vahid Farhang
    Plant Pathology Journal, 2016
  12. "The effect of delta trap colors and heights on efficiency of trapping of Lobesia botrana (Lepidoptera: Tortricidae) in Iran"
    Amin Sadeghi, Javad Nazemi rafi', Saadi Rayegan
    Journal of Entomology and Zoology Studies, 2016
  13. "Evaluation of efficiency of four DNA extractionmethods in Apis mellifera L. (Hymenoptera : Apidae)"
    Jafar Abdollahzadeh, Javad Nazemi rafi', Mehdi Modaber
    Journal of Entomology and Zoology Studies, 2016
  14. "The acute oral toxicity of commenly used pesticide in Iran to honeybee (Apis mellifera meda"
    Amin Sadeghi, Javad Nazemi rafi', Farhang Rasouli
    Journal of Apicultural Science, 2015
  15. "Susceptibility of western flower thrips Frankliniella occidentalis (Thysanoptera: Thripidae) to some synthetic and botanical insecticides under laboratory conditions"
    Amin Sadeghi, Javad Nazemi rafi', Zahra Golami, Aziz Shekhei gorjan, Fatemeh gholami
    Journal of Crop Protection, 2015
  16. "Comparison of standard and geometric morphometric methods for discrimination of honey bees populations (Apis mellifera L.) in Iran"
    Javad Nazemi rafi', Hadis Goomeh, Mehdi Modaber
    Journal of Entomology and Zoology Studies, 2015
  17. "COMPARISON OF TWO MORPHOMETRICS METHODS FOR DISCRIMINATING OF HONEY BEE (APIS MELLIFERA MEDA SK.) POPULATIONS IN IRAN"
    Javad Nazemi rafi', Reza Mohammadi
    International Journal of Zoology and Research, 2014
  18. "COMPARISON OF GEOMETRIC MORPHOMETRIC CHARACTRISTICS OF BODY AND GENITAL PLATE OF EURYGASTER INTEGRICEPS FEMALES FOR DISCRIMINATION OF POPULATIONS"
    Javad Nazemi rafi', sara salehi
    International Journal of Agricultural Science and Research (IJASR), 2014
  19. "Chemical Composition and Antifungal Activity of Essential Oil of Cymbopogon citratus (DC.) Stapf. Against Three Phytophthora Species"
    Jahanshir Amini, Taimoor javadi, Javad Nazemi rafi', Vahid Farhang, Asgar Ebadollahi
    Greener journal of Biological science, 2013
  20. "Landmark-Based Morphometric Study in the Fore and Hind Wings of an Iranian Race of European Honeybee (Apis mellifera meda"
    Javad Nazemi rafi', Hoda Khalesro, Lotfali Dolati
    Journal of Apicultural Science, 2013
  21. "Antibacterial effect of essential oils from two medicinal plants against Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)."
    Javad Nazemi rafi', Reza Omidbaigi, Ghasem Tohidpour, Mohammad Sattari, A. Yadegar
    PHYTOMEDICINE, 2010
  22. "Parasitoids (Hym., Chalcidoidea) Reared from Oak Gall Wasps (Hym., Cynipidae) in West of Iran, with Five New Species Records"
    Javad Nazemi rafi', Ebrahim Sadeghi, Ali Asghar TALEBI, George MELIKA